Matkailun Pikku Jättiläinen

Raision ja Lounaisrannikon Matkailuoppaat ry jakoi 8. kerran Matkailun Pikku Jättiläisen.

Pienoispatsas on tunnustus yhteistyössä oppaiden kanssa tehdystä työstä alueen matkailun edistämisessä ja opastyön tunnetuksi tekemisessä. 

Vuoden 2014 Matkailun Pikku Jättiläisen saaja on Jaana Kaarto.

 


Jaana Kaarto on yli 20 vuoden ajan pitänyt Krookilan kotiseutukeskuksen yhteydessä lounas- ja juhlapaikkana toimivaa Krookilan JuhlaMummolaa.  Maittava ruoka idyllisessä ympäristössä nautittuna kuuluu aina matkan kohokohtiin. JuhlaMummolassa niin yksittäiset matkailijat kuin matkailijaryhmät pääsevät nauttimaan herkullisesta varsinaissuomalaisesta perinneruuasta. Kaarto on joustavalla palvelullaan ja laadukkaalla ruuallaan luonut tärkeän osan ainutlaatuisesta matkakokemuksesta Raisiossa vieraileville matkailijoille.
 
Matkailun Pikku Jättiläinen on myönnetty Raision seurakunnalle (2006), museo- ja kulttuurikeskus Harkolle (2007), erityisopettaja Seija Sorsavirralle (2008), Maskun kunnan yhteysjohtaja Pekka Määttäselle (2009), Naantalin Matkailu Oy:lle (2010), Saaren kartanon taiteilijaresidenssin toiminnanjohtaja Hanna Nurmiselle (2011) ja Raisio-Seura ry:lle (2012). 

Keramiikkaveistos kuvaa tunnettua Raision keskiaikaisen kivikirkon rakentajaa, jättiläistä. Sen on yhteistyössä oppaiden kanssa suunnitellut ja toteuttanut mynämäkeläinen keramiikkataiteilija Marjaana Maula. 


Tunnustus luovutettiin saajalle 21.2.2014 Krookilan JuhlaMummolassa Raisiossa. 
Kuvassa yhdistyksen oppaita ja Raisio-Seuran edustajia

palkitsemistilaisuudessa v. 2012.